Jdi na obsah Jdi na menu
 


Životopis a Filmografie

17. 2. 2008
Obrazek

Bruce Lee

herec, režisér, hvězda bojových umění

Datum narození:   /   datum úmrtí:
27.11.1940   /   20.07.1973 
Místo narození:   /   místo úmrtí:
San Francisco, Kalifornie, USA   /   Hong Kong
Celým jménem Bruce Jun Fan Lee. Narodil se 27. listopadu 1940 a zemřel 20. července 1973 v Hong Kongu. Poté, co se dostal do potyčky s jedním členem mafiánské triády ho otec poslal do USA, protože se obával o jeho život. Takže se devatenáctiletý Bruce Lee objevuje v San Francisku. Jediné, co v tuto chvíli má, je nějakých sto dolarů a titul mistra v boxu. Pracuje u otcových známých a zaroveň si dodělává vzdělání. Stále přitom tvrdě trénuje.

V roce 1964 se objevuje na Mezinárodním mistrovství v karate (kde mimo jiné potkává Chucka Norrise). Předvádí zde kliky na dvou prstech (palec a ukazováček), přičemž je dělá tak rychle, že diváci nejstíhají sledovat. Také zde předvádí svůj „jednopalcový úder” (one inch punch). Ten spočívá v tom, že Lee, který stojí čelem ke svému partnerovi má lehce nataženu pravou ruku, pročemž prsty jsou přibližně jeden palec (2,54 cm) daleko od hrudi jeho oponenta. Aniž by pravou ruku stáhl zpět a napřáhl se, Bruce rovnou udeří. Jeho partner je odhozen dozadu, kde dopadá na připravenou židli. Síla rány je však taková, že se na židli neudrží a padá na zem.

V následujících letech si Lee zahraje v jednom seriálu a hlavně – otevírá svou vlastní školu, kde vyučuje svůj styl Jeet Kune Do, což je kombinace mnoha bojových umění a jejich nejlepších prvků, které sám Lee vybral. Bruce Lee v zásadě studoval čtyři bojová umění a to: Tai Chi Chuan, Hung Gar, Wing Chun (viz článek o stylu Wing Chun) a Jun Fan Gung Fu. Dále se věnoval spoustě dalších, takže jeho styl obsahuje i prvky z Tae-Kwon-Da a mnoha dalších.

Smrt:
Jako oficiální příčina smrti je uváděn mozkový edém. Ten den byl Lee v Hong Kongu a po normálním pracovním dni, který strávil s lidmi, se kterími měl točit nový film. Po večeři si stěžoval Ting Pei (herečka, jenž měla hrát hlavní roli), že ho bolí hlava a ona mu dala nějaké prášky proti bolesti. V 19:30 si šel lehnout na gauč a když pro něj Ting Pei po chvíli přišla, nebyla schopna ho probudit. Přivolaný doktor se ho pokoušel vzkřísit, ale přes všechny pokusy byl Bruce Lee mrtvý dříve, než ho sanitka vyložila u nemocnice. Druhá (mystičtější) verze hovoří o tom, že Bruce Lee zemřel následkem takzvaného "doteku smrti" (dim-mak - funguje na stejném principu jako jednopalcový úder, ale následky se mohou projevit až po týdnech, nebo i letech), kvůli tomu že šířil východní tajemství mezi lidi na Západě. V té době mu bylo pouhých 32 let. Nedozírná škoda.
Filmografie
2004 TV's Illest Minority Moments Presented by Ego Trip   ...Kato
2003 I Love the '70s   ...Lee
2003 Dark World: Duel of the Assassins   ...Iskavich Hoshito
1995 Top Fighter   ...
1994 Cinema of Vengeance   ...
1990 Bruce Lee - Best of the Best   ...
1989 Holy Batmania   ...Kato
1981 Si wang ta   ...Billy Lo/Lee Chen-Chiang
1980 Fist of Fear, Touch of Death   ...The Martial Arts Master
1978 Game of Death   ...Billy Lo
1977 Yung chun ta hsiung   ...
1976 Fury of the Dragon   ...Kato
1973 Drak přichází (Enter the Dragon)    ...Lee
1972 Qi lin zhang   ...
1972 Cesta draka (Meng long guojiang)    ...Tang Lung (a.k.a. Dragon)
1972 Jing wu men   ...Chen Zhen
1971 Longstreet   ...Tsung, Li
1971 Tang shan da xiong   ...Cheng Chao-an
1969 Marlowe   ...Winslow Wong
1957 Lei yu   ...
1956 Zha dian na fu   ...
1956 Zao zhi dang cu wo bu jia   ...
1955 Er nu zhai   ...
1955 Ai xia ji   ...
1955 Gu xing xue lei   ...
1955 Gu er xing   ...
1953 Ci mu lei   ...
1953 Wei lou chun xiao   ...
1953 Qian wan ren jia   ...
1953 Ku hai ming deng   ...
1953 Fu zhi guo   ...
1950 Xi lu xiang   ...Cheung
1949 Meng li xi shi   ...
1948 Fu gui fu yun   ...
1946 Birth of Mankind, The   ...
1941 Golden Gate Girl   ...Infant
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tre-en-en price in nigeria

(AngelUlcer, 29. 3. 2021 22:53)

port health services https://www.fmohconnect.gov.ng/research_knowledge.html

Источник

(Nickgow, 29. 3. 2021 22:41)

onion

(onion-cot, 29. 3. 2021 15:59)

darknet-site.comdarknet-site.com - Даркнет сайты

виды защитных пленок

(Antoniojbf, 28. 3. 2021 23:26)

Доброго времени суток друзья!
Предлагаем Вашему вниманию высококачественные профессиональные плёнки. Наша организация"ООО Защитные плёнки" работает 15 лет на рынке этой продукции в Беларуси. С древних лет известно выражение, «наш дом – наша крепость», и в наши дни разработано множества вариантов защиты имущества. Защитная плёнка для окон внесёт свой вклад в обеспечение вашей безопасности. Самоклеющаяся пленка для стекла особенно востребована тем людям, чьи квартиры находятся на первых этажах, а также она подходит стеклянным витрин и перегородкам. Впервые такое изобретение появилось в США, в 60-х годах. С каждым годом противоударные покрытия становятся крепче, надёжнее и красивее. На них начали наносить рисунки, напылять различные компоненты – теперь они не только придают безосколочность окну, но и делают их красивыми и оригинальными.
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1hceZWkDFW4mFU9sDZ64bQAi3ss41Fo5g/view?usp=sharing
С уважением,коллектив "ООО Защитные плёнки".

Oihedifojwsdhisjfo jijodakdofoedjvijdokdo kjdwokdokfdowjfiejfiw

(DwightRhync, 28. 3. 2021 1:58)

Mvihdidcjsfdbvjwi ihdwsifjwsofjeifniehfh
Iighdiefjwsfeeivediifiedj iwsdjwsfjwofevbdjnfjowjfow
Mvidhfvisojfshfvidhgidshgisdgfsug fejfgiufgieusgfuighweui
Ifsjsbdjshfkh jhwfksdxajdhisfhw jhhfg hofgagwfhbvkdnvjsgeh
Ufjdbfjadja isjfbvayfgikncxjkvbshf uhiofhuisufeshfbiufi
Ofiffjwhihwfuwhugfoeghiufe wjifsojfbihdbguvnjdkfhwu hoifhwiohfw
Pndibshfbh bhfbfuidwifwfwuih uiwguhsfwo hushdi ojiwrh iwohrfwoih
Jjjhdfvhjfvhgfhdvbsh gfisgfhsegfuisgdhs gifgif geuifgsdvbs
Thjsfbjabfjsh jjsdbvkjsdbgsjk bjksgjkdsbvgjksdgjksgkj
https://jfsdhiajfihsfuhfe.fugdaudsvgfdfhushdsgf.com/fywygduhduwgfywuwhugwfu
Mvihdidcjsfdbvjwi ihdwsifjwsofjeifniehfh
Iighdiefjwsfeeivediifiedj iwsdjwsfjwofevbdjnfjowjfow
Mvidhfvisojfshfvidhgidshgisdgfsug fejfgiufgieusgfuighweui
Ifsjsbdjshfkh jhwfksdxajdhisfhw jhhfg hofgagwfhbvkdnvjsgeh
Ufjdbfjadja isjfbvayfgikncxjkvbshf uhiofhuisufeshfbiufi
Ofiffjwhihwfuwhugfoeghiufe wjifsojfbihdbguvnjdkfhwu hoifhwiohfw
Pndibshfbh bhfbfuidwifwfwuih uiwguhsfwo hushdi ojiwrh iwohrfwoih
Jjjhdfvhjfvhgfhdvbsh gfisgfhsegfuisgdhs gifgif geuifgsdvbs
Thjsfbjabfjsh jjsdbvkjsdbgsjk bjksgjkdsbvgjksdgjksgkj
https://uteyurefhuefhfjjefedfjf.com/fuwdwfhwuhfwufh

Best lolita2

(Eugenereibe, 27. 3. 2021 12:14)

####### OPVA ########
ULTIMATE РТНС COLLECTION
NO PAY, PREMIUM or PAYLINK
DOWNLOAD ALL СР FOR FREE

Description:-> gg.gg/lua7w

Webcams РТНС 1999-2021 FULL
STICKAM, Skype, video_mail_ru
Omegle, Vichatter, Interia_pl
BlogTV, Online_ru, murclub_ru

Complete series LS, BD, YWM
Sibirian Mouse, St. Peterburg
Moscow, Liluplanet, Kids Box
Fattman, Falkovideo, Bibigon
Paradise Birds, GoldbergVideo
Fantasia Models, Cat Goddess
Valya and Irisa, Tropical Cuties
Deadpixel, PZ-magazine, BabyJ
Home Made Model (HMM)

Gay рthс collection: Luto
Blue Orchid, PJK, KDV, RBV

Nudism: Naturism in Russia
Helios Natura, Holy Nature
Naturist Freedom, Eurovid

ALL studio collection: from
Acrobatic Nymрhеts to Your
Lоlitаs (more 100 studios)

Collection european, asian,
latin and ebony girls (all
the Internet video) > 4Tb

Rurikon Lоli library 171.4Gb
manga, game, anime, 3D

This and much more here:
or --> gg.gg/ntwfm
or --> cpc.cx/tuu
or --> xor.tw/4pt0y
or --> v.ht/LEYc
or --> cutt.us/lFqU4
or --> gg.gg/ntwgr
or --> v.ht/kIy2
or --> apg.de/og
or --> gg.gg/ntwhd

###### Caution! ######
ALL premium big parts rar
(mix.part01..), unrar file list
(vid.avi), forums on free host
(bbmy iboard etc.) - scam.
Paylinks (bit_ly lmy_de aww_su
etc.) - virus. Be careful.
-----------------
-----------------xr1

Гидра

(hydra-Dak, 26. 3. 2021 22:50)

hydrarusxpnow4af.com

купить межкомнатные перегородки

(Ruslanzfj, 25. 3. 2021 17:54)

Привет друзья!
Производим на заказ и устанавливаем стеклянные перегородки в квартиру и в офис по индивидуальным размерам. Мы постоянно следим за современными тенденциями и фурнитурой для стеклянных конструкций, и всегда готовы предложить вам различные решения для создания стильного интерьера в любом ценовом диапазоне. Межкомнатные стеклянные перегородки чаще всего служат для зонирования пространства.
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/13CAPanRKgpkKCcaHzI0EiaMtWM0saPJO/view?usp=sharing

Как думаете?

(MichaelHoito, 25. 3. 2021 6:27)

https://www.blog-blogger.ru/2011/10/8.html

Источник

(Dimagow, 22. 3. 2021 19:27)

hello

(Xqetgnq, 22. 3. 2021 3:17)

Mprvxeo

tesr2r@gmail.com
:

make a good website

(Thomasruips, 22. 3. 2021 1:19)

visit the site https://www.vibragame.com/ee/chat-room/Worldends-gf.html

good resource

(RaymondCig, 21. 3. 2021 17:37)

next page https://www.bongachats.com/de/chat-room/L0rraine.html

loli bird

(SssveWarse, 21. 3. 2021 17:19)

loli skirt PT¦¦¦HC C¦¦¦P offline forum

===>>> https://biturl.top/BnIVna <<<===

Александр Абесламидзе. Президент АО GRID GROUP.

(RebekaEmomy, 21. 3. 2021 17:06)


Уважаемые Друзья! Хочу представить Вам уникального человека из Грузии, который создал Компанию GRID GROUP на международном уровне. Всю его биографию смотрите в интервью, которое он дал на канале GRID TV

1. https://www.youtube.com/watch?v=ZyS4WTVcJYU&t=10s - GRID TVАЛЕКСАНДР АБЕСЛАМИДЗЕ ИНТЕРВЬЮ ЧАСТЬ 1-я... ДЕТСТВО

2. https://www.youtube.com/watch?v=Kn5BcLNiZ5o&t=9s - GRID TV САНДРО АБЕСЛАМИДЗЕ ЧАСТЬ 2-я... ОБРАЗОВАНИЕ, ЮНОСТЬ

https://ru.amarketsaffiliates.com/wp-content/uploads/2016/07/uspeshnyy-treyder-388x258.jpg

good resource

(GordonHup, 21. 3. 2021 10:03)

Visit This Link https://www.vibragame.net/si/chat-room/RedEve.html

бурение минск

(Andreascym, 21. 3. 2021 6:08)

Приветствую Вас друзья!Есть такой замечательный сайт для заказа бурения скважин на воду. https://drive.google.com/file/d/1Y0zYtrRCia9jfU-BH3WPIbhph6HvwDRl/view?usp=sharing Бурение скважин в Минске – полный комплекс качественных и разумных по цене услуг. Заказывайте скважину для воды в АКВАБУРсервис – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Итак, вам нужна собственная скважина и вы решаете самостоятельно обеспечивать себя чистой водой — на своем загородном участке или на промышленном объекте в Минской области. Поздравляем с первым шагом. Но до того как мы приступим к бурению вашей скважины, вам предстоит сделать еще один выбор — решить, какая скважина у вас будет. Выбрать предстоит из двух вариантов: шнековая (до 35-40м) или артезианская (от 40м). Артезианская скважина бурится роторным способом. Этот способ бурения дороже уже по той причине, что сама скважина глубже. Цены на прохождение одного погонного метра при бурении артезианской или фильтровой скважины существенно не отличаются, однако за счет глубины конечная цена на роторное бурение выше.
Увидимся!

dating women looking for men hot

(SusanGit, 21. 3. 2021 5:07)

looking for man to share my wife blackmailed

https://bit.ly/38ozx9v






looking for rich man money
dating a girl from portugal
looking for man in dubai arabian
women looking for man florida woman
looking for man craigslist north jersey

Продажа насосных станций в Москве

(Dannyeveva, 20. 3. 2021 19:22)

Приобрести насосную станцию в Москве недорого можно в нашем интернет-магазине - https://7filtrov.shop! Доставка приобретённой насосной станции по Москве в течение 1-2 рабочих дней. Мы представляем великолепный ассортимент насосных станций для частного дома. Приобретая насосную станцию здесь в магазине Вы получаете, сертифицированный товар по низкой стоимости с гарантией от производителя.
https://7filtrov.shop/catalog/nasosy/nasosnye_stantsii/ - насосные станции
https://vk.cc/bXtPas - насосные станции для дома
https://clc.am/tZDtkA - купить насосную станцию для дачи
https://goo-gl.ru/wmZLu - насосные станции для колодца москва,
Насосная станция используется для подачи воды в дом из колодца, скважины и других источников. Насосную станцию необходимо устанавливать в определенном утеплённом месте, а трубопровод обязательно должен прокладываться ниже уровня промерзания грунта.
https://qps.ru/MjvZb - автоматические насосные станции
https://clck.ru/SuYmW - насосные станции с защитой от сухого хода
https://tinyurl.com/y6s9v59c - купить мини насосную станцию
https://is.gd/Pm8UwM - купить мини насосную станцию,
Типы насосных станций:
Многоступенчатые насосные станции обладают повышенным напором и производительностью в отличие от центробежных.
Вихревые отлично подойдут для небольших объёмов потребления воды с небольшой глубины. Эти насосные станции экономичные и бесшумны.
Продажа насосных станций в Москве с доставкой по России! - https://7filtrov.shop/catalog/nasosy/nasosnye_stantsii/

decent web site

(LoganTon, 20. 3. 2021 12:12)

see this site https://www.vibragame.com/pl/chat-room/Purple-Moon.html


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

následující »